Do třídy Superbu s tříválcem i do zásuvky. Citroën C5 X stojí v Česku od 750 tisíc

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 3. 2022 6:02
Citroën ve střední třídě nějakou dobu chyběl. Poslední generaci modelu C5 se prodejně úplně nedařilo a SUV C5 Aircross leží někde na půl cesty s kompakty. Až úplně nový model C5 X vrací dvojitý šíp mezi manažerské vozy ztělesněné Passatem, Superbem nebo Audi A4. Ovšem cenou se velký hatchback s prvky SUV úplně nepodbízí. Začíná na tři čtvrtě milionu korun.
Foto: Citroën

Citroën C5 X Feel - od 750 000 Kč

Hned zkraje prodeje nabízí Citroën podle motoru a výbavy slevu od 70 do 110 tisíc korun. Základní verze C5 X Feel tak stojí přesně 750 tisíc korun a nabízí se jen s tříválcovou dvanáctistovkou.

Jakkoliv na tříválec v takto velkém voze může někdo pohlížet trochu s despektem (ostatně ani Fordu se před lety jeho experiment s tříválcovým Mondeem moc nevydařil), výbavu má auto poměrně slušnou. Nechybí aktivní varování před opuštěním jízdního pruhu, nouzové brzdění, čtení dopravních značek omezujících rychlost nebo tempomat. Dále jsou k dispozici sedmipalcový digitální přístrojový štít, desetipalcové rádio s bezdrátovým rozhraním Apple CarPlay i Android Auto, dvouzónová automatická klimatizace, multifunkční kožený volant, automatické stěrače, zadní parkovací senzory, diodová světla vpředu i vzadu, 17palcová litá kola nebo modrý metalický lak.

Příplatků je několik, třeba 26 500 korun za 3D navigaci nebo 11 900 korun za balíček pokročilejších asistenčních systémů včetně adaptivního tempomatu.

 

Právě se děje

Další zprávy