Dostupné auto pro velkou rodinu? Dle nezávislého testu volte Dacii, Opel nebo Citroën

Martin Přibyl Martin Přibyl
16. 9. 2019 6:03
Švýcarský autoklub TCS od roku 2010 testuje, jak auta vyhoví potřebám větších rodin. Přinášíme přehled jedenácti aut, která si s tímto úkolem dokážou poradit nejlépe.

Velké rodiny mají často problém. Aut, do nichž vzadu bez problémů namontujete tři dětské sedačky, je jako šafránu a automobilky se nebojí říct si za ně o pořádné peníze. Švýcarský autoklub proto již devět let v praxi zkouší, jak snadno své ratolesti v dětských sedačkách do auta poskládáte.

Zde se můžete podívat na přehled všech sedmimístných aut, která pořídíte do půl milionu korun.

Foto: Radek Pecák

VW Multivan

Tento vůz je pro všechny velké rodiny snem. Přístup dozadu skrz obří posuvné dveře je naprosto ideální, sedačky namontujete i díky výborně dostupnému upevnění Top Tether a dlouhým pásům snadno. Všichni na palubě budou mít také dostatek prostoru. Kromě toho, že Volkswagen v návodu nepočítá s novými dětskými zádržnými systémy navrženými podle normy i-Size, jsou v případě Multivanu problematické i vnější rozměry - v řadě podzemních garáží s ním nezaparkujete - a také cena: za 837 372 Kč dostanete vůz v základní, nikterak bohaté výbavě Trendline a se 75kW dvoulitrovým dieselem. Ten se s plně naloženým vozem bude přece jen trápit.

V současné době přichází na trh modernizovaná verze Multivanu označení T6.1. Co se změnilo, můžete najít v našem starším článku zde.

 

Právě se děje

Další zprávy