Dostupné auto pro velkou rodinu? Dle nezávislého testu volte Dacii, Opel nebo Citroën

Martin Přibyl Martin Přibyl
16. 9. 2019 6:03
Švýcarský autoklub TCS od roku 2010 testuje, jak auta vyhoví potřebám větších rodin. Přinášíme přehled jedenácti aut, která si s tímto úkolem dokážou poradit nejlépe.

Velké rodiny mají často problém. Aut, do nichž vzadu bez problémů namontujete tři dětské sedačky, je jako šafránu a automobilky se nebojí říct si za ně o pořádné peníze. Švýcarský autoklub proto již devět let v praxi zkouší, jak snadno své ratolesti v dětských sedačkách do auta poskládáte.

Zde se můžete podívat na přehled všech sedmimístných aut, která pořídíte do půl milionu korun.

Foto: Ford

Ford Galaxy

Druhé velké MPV od Fordu si podle Švýcarů rodiny doslova zamilují. Instalaci dětských sedaček prakticky nic neomezuje, jejich rozměrné typy ani neuberou místo spolujezdci a bezpečnostní pásy jsou dostatečně dimenzované. Horší je jen přístupnost kotvicích bodů Top Tether na zadní straně opěradel. Auto také plně vyhovuje sedačkám navrženým podle nové normy i-Size, která počítá i u větších dětí s přepravou proti směru jízdy. Takové sedačky musí mít speciální opěrnou nohu, kvůli níž je často nutné posunout sedadlo spolujezdce hodně dopředu.

Navzdory své velikosti se Galaxy prodává za dobré peníze. V akci se nyní dá pořídit už od 739 900 korun se zážehovou jednapětkou o výkonu 121 kilowattů. Sedmimístné provedení je dodáváno standardně. Test Fordu Galaxy naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy