Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Ford

8. Ford Puma

Z malých crossoverů máte do půl milionu skutečně velký výběr: můžete mít prostorný a praktický Kamiq, extravagantní Peugeot 2008, populární Renault Captur, pohodlný Citroën C3 Aircross, dostupný Opel Crossland nebo Hyundai Bayon. Naším tipem tentokrát není nejlevnější model na trhu, ale Ford Puma.

Jistě, základní cena verze Titanium je 454 900 korun a to skutečně není málo. Nezbláznili se na Aktuálně? Vlastně ani ne, protože pokud má malý crossover být stylovým autem, které vypadá draze za relativně rozumné peníze, není Puma překvapivě zase až tak drahá. Bez příplatku jsou 17" kola, navigace, LED světla, zadní parkovací senzory… Když pak přidáte 10 000 korun, dostanete i automatickou klimatizaci, spoustu vyhřívaných věcí (sedadla, volant a čelní sklo), bezdrátové dobíjení mobilu atd. Za co ještě připlácet?

Výsledkem je tak auto za 464 900 korun, které vypadá jako miniaturizované Porsche Macan, skvěle se řídí a má silný 92kW litrový motor. Superprostorné auto za super peníze to není, ale pro zájemce o takové máme v přehledu Dacii Duster.

 

Právě se děje

Další zprávy