Toyota, která si chce povídat, hyundai jako kus obýváku. Automobilky perlí na elektronickém veletrhu

Jiří Kaloč
6. 1. 2017 15:46
Účast na tradičních autosalonech, jakými jsou Paříž nebo Frankfurt, škrtá ze svých plánů nejedna velká automobilka. Naproti tomu počet výrobců vozů, které staví rozsáhlé expozice na přehlídkách o moderních technologiích, roste geometrickou řadou. Podívejte se do naší grafiky, na jaké výhledy do budoucnosti na kolech můžete narazit na letošním veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas.
Foto: Hyundai

Hyundai Smart House: auto v obýváku

Korejská automobilka přichystala pro návštěvníky mimo jiné hybridy Ioniq s autonomním řízením na „testování“ v ulicích Las Vegas, ve své expozici pak vystavila úplně nový koncept automobilu nebo spíše samotné mobility. Ten vyvinuli její technici společně s IT společností Cisco. Pod názvem Smart house je auto integrováno do obývacího pokoje, čímž se propojuje mobilita s pracovním a životním prostorem zákazníků.

Foto: Hyundai

Hyundai Smart House: Mobilní část se umí odpojit

Samotný automobil dokáže fungovat jako klimatizace, hotspot nebo záložní zdroj energie. A pokud někam jedete, stačí se uvelebit do sedací soupravy, zadat hlasem potřebné povely a mobilní část se sama odpojí od obytného prostoru a doveze vás do určeného cíle. Autonomní řízení je zde samozřejmostí.

 

Právě se děje

Další zprávy