Foto: Dvacet automobilových novinek roku 2017. Nejen čtyřoká Škoda Octavia nebo Ford Fiesta jako SUV

Čtyři verze nového Fordu Fiesta
Land Rover Discovery – Na toto velké SUV se čekalo poměrně dlouho. Nové „Disco“, jak mu fanoušci říkají, bude zaměřeno na rodinu. Díky kompletně novému šasi se autu podařilo shodit téměř půl tuny hmotnosti. Nepřijde ale ani o své schopnosti v terénu, které zaručí pohon všech kol či nastavitelný podvozek. Na českých silnicích by se mělo projíždět už na jaře.
Jeep Compass – Americká značka vlastněná italským Fiatem představí novou generaci svého SUV. To bude prodávat ve 100 zemích světa včetně Česka. Auto dostalo pohlednější design, který odpovídá aktuálním modelům Jeepu. Na výběr budou dvě verze pohonu všech kol (jedna pro náročnější uživatele). Na českém trhu se začne prodávat v prvním čtvrtletí 2017.
Volkswagen Tiguan Allspace – Německá automobilka se rozhodla rozšířit svou řadu SUV o prodlouženou verzi modelu Tiguan. Vůz má hlavně nabídnout více prostoru a kapacitu pro sedm cestujících. Rozvor mezi nápravami bude oproti běžnému Tiguanu o 11 centimetrů delší, což napovídá, že půjde o koncernové dvojče Škody Kodiaq. Volkswagen zatím k Tiguanu Allspace neuvolnil žádné další technické informace, na světě je pouze jeho skica. Dá se ale očekávat, že bude mít obdobnou nabídku motorů jako české SUV. Kupředu ho tedy poženou naftové a benzinové čtyřválce s výkony od 110 do 140 kW. Na výběr bude pohon předních kol i 4x4. Auto se ukáže na lednovém autosalonu v Detroitu.
Renault Alaskan – Unie značek Renault a Nissan přinese další ovoce v podobě nového pick-upu. Ten sice ponese znak francouzské automobilky, ale pod ním se skrývá technika Nissanu Navara, což je bezesporu dobře. Jde totiž o jeden z nejlepších modelů v dané třídě.
Foto: Ford
Jan Markovič Jan Markovič
2. 1. 2017 20:36
Mladoboleslavská automobilka pošle na silnice svůj nejprodávanější model Octavia v novém vydání, když prodělal kontroverzní facelift přídě. Novinek je ovšem mnohem víc – chystá je snad každá značka. Vozy, které by v roce 2017 neměly uniknout vaší pozornosti, najdete v této galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy