Když nechcete Škodu Octavia: Jaká auta se dají koupit za cenu českého bestselleru?

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 8. 2020 6:02
Škoda Octavia je bestsellerem nejen na českém, ale i evropském trhu. A to navzdory tomu, že i základní model svou cenou atakuje půl milionovou hranici a mezi kompakty patří k nejdražším. Co když však za půl milionu nechcete Octavii? Vybrali jsme některá zajímavá auta, která lze koupit za podobnou cenu jako český bestseller.
Foto: Dacia

Luxusní Dacia: Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 Prestige - od 494 900 korun

Dacia je proslulá svou nízkou cenou, nepřekvapí tedy, že za jednu Octavii si teoreticky můžete pořídit dva Logany či Sandera v základní výbavě. Anebo také vrchol nabídky rumunské automobilky - SUV Duster ve výbavě Prestige. Navíc v kombinaci s benzinovou třináctistovkou TCe o výkonu 110 kW, manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem všech kol. Za tuto verzi zaplatíte dle ceníku bez příplatků 494 900 korun, více žádný jiný model rumunské automobilky nestojí.

Vedle terénních schopností pak Duster Prestige nabízí i poměrně bohatou výbavu. Nechybí sledování mrtvých úhlů, navigace, Bluetooth, manuální klimatizace, zadní parkovací kamera, elektrické ovládání všech oken, multifunkční kožený volant, mlhovky nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy