Když nechcete Škodu Octavia: Jaká auta se dají koupit za cenu českého bestselleru?

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 8. 2020 6:02
Škoda Octavia je bestsellerem nejen na českém, ale i evropském trhu. A to navzdory tomu, že i základní model svou cenou atakuje půl milionovou hranici a mezi kompakty patří k nejdražším. Co když však za půl milionu nechcete Octavii? Vybrali jsme některá zajímavá auta, která lze koupit za podobnou cenu jako český bestseller.
Foto: Martin Přibyl

Dostupný elektromobil: Škoda Citigo-e iV - od 499 900 korun

Pro alternativu za podobnou sumu nakonec nebudete muset chodit ani moc daleko. Do půl milionu lze totiž pořídit také elektrické mini Citigo-e iV. To sází na výkon 61 kW a dojezd 252 km na jedno nabití. Nejde o ten vůbec nejlevnější elektromobil v Česku, například o 150 tisíc levnější Renault Twizy je však ale jen těžko použitelný mimo město, navíc nejde ani o plnohodnotné auto pro více osob. To Citigo je sice primárně městské, zvládne ale i trasy mimo centrum.

V jediné verzi Style stojí elektromobil 499 900 korun, přičemž výbava je až na záruku a odlišné lakování vlastně pevně daná. To znamená, že každé Citigo má udržování jízdního pruhu, automatickou klimatizaci, rádio s šesti reproduktory, Bluetooth, vyhřívaná přední sedadla, kožený multifunkční volant, zadní parkovací senzory, automatická světla i stěrače anebo 16palcová litá kola. Jak si škodovka vedla proti Renaultu Zoe zjistíte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy