Když nechcete Škodu Octavia: Jaká auta se dají koupit za cenu českého bestselleru?

Jan Matoušek Jan Matoušek
26. 8. 2020 6:02
Škoda Octavia je bestsellerem nejen na českém, ale i evropském trhu. A to navzdory tomu, že i základní model svou cenou atakuje půl milionovou hranici a mezi kompakty patří k nejdražším. Co když však za půl milionu nechcete Octavii? Vybrali jsme některá zajímavá auta, která lze koupit za podobnou cenu jako český bestseller.
Foto: Opel

Manažerské auto: Opel Insignia Grand Sport Trend - od 539 990 korun

Za podobnou cenu jako základní Octavia se dá momentálně pořídit i model o třídu výše, konkurující třeba Passatu nebo Superbu. Je pravda, že k půl milionové hranici je potřeba přihodit ještě necelých 40 tisíc korun, protože akční Opel Insignia Grand Sport Trend stojí od 539 990 korun, přesto jde o minimálně v rámci segmentu o téměř bezkonkurenční nabídku.

Pod kapotou liftbacku je benzinová patnáctistovka Turbo s výkonem 103 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Sériová výbava akčního modelu obsahuje nouzové brzdění, upozornění na vybočení z jízdního pruhu, diodová zadní světla, manuální klimatizaci, rádio se sedmipalcovou obrazovkou, Bluetooth, kožený multifunkční volant, elektrická okna vpředu i vzadu nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy