13 statečných proti Dacii Duster. Kdo se podbízí cenou, kdo boduje prostorem a kdo sází na design?

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 1. 2018 14:01
Dacia začátkem letošního roku uvedla na český trh druhou generaci SUV Duster. Ta je pro rumunskou automobilku velmi důležitá, protože v Evropě patří vůz mezi nejpopulárnější ve stále rostoucí kategorii sportovně-užitkových vozů. Jakkoliv se design oproti předchůdci příliš nezměnil a motorová paleta zůstala úplně stejná, nový Duster je modernější. Nabízí například prvky, o nichž si minulý model mohl nechat zdát - automatická klimatizace, panoramatický kamerový systém či bezklíčkové startování. I přes nízkou cenu, startující na 259 900 korunách, to ale Duster nebude mít lehké. V následující grafice se podívejte na třináct konkurentů, s nimiž se bude muset rumunský vůz vypořádat.

Detailní ceník a technické specifikace nové Dacie Duster naleznete pod tímto odkazem.

Foto: Ondřej Běhal

Seat Ateca

Seat Ateca se může pochlubit délkou 4363 mm a rozvorem náprav 4638 mm. Do jeho kufru se vejde 510 až 1604 litrů zavazadel.

Motorová paleta začíná u litrového tříválce TSI o výkonu 85 kW. Stejný výkon má také slabší turbodiesel 1.6 TDI, v obou případech jsou manuální převodovkou poháněna přední kola. 140 kW pro změnu nabízejí motory 2.0 TSI a 2.0 TDI, oba navíc s dvouspojkovým automatem DSG a pohonem všech kol.

K dispozici jsou čtyři výbavové stupně, už v základní verzi Reference přitom nechybí přednárazový systém s nouzovým brzděním, kolenní airbag řidiče, manuální klimatizace nebo rádio. Špičkou ledovce je v nabídce SUV Ateca sportovně laděné provedení FR, které má vedle sportovních vnějších doplňků karoserie i sportovní sedadla. Technika se ovšem nijak nezměnila. Zatímco základní verzi Seatu lze pořídit za 481 900 korun, vrcholný model FR nebo Xcellence s dvoulitrovým TDI stojí 857 900 korun. Více o voze najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy