Výbava, jakou byste v autech nečekali. Bizarní, vtipné i slepé uličky vývoje

Výbava, jakou byste v autech nečekali. Bizarní, vtipné i slepé uličky vývoje
Odstartovat můžeme horkou novinkou, která se teprve chystá na světové trhy. Elektrický Renault 5 vsází na retrodesign a spoustu hravých detailů, jimiž se chce odlišit od konkurence. A jedním z takových je i koš na bagety, který bude součástí příslušenství. Získá si popularitu i mimo Francii?
Asi nepřekvapí, která značka jistou dobu nabízela v katalogu příplatků kávovar. Fiat měl kompaktní přístroj od společnosti Lavazza v malém MPV 500L za několik tisíc korun, který pasoval do středové konzole vpředu.
Zajímavou věc nabízela dlouho americká Honda ve velkoprostorovém modelu Odyssey. Poprvé se prvek nazvaný HondaVAC objevil v roce 2013 a rychle si vysloužil publicitu napříč celým světem.
Ještě zajímavější prvek přinesl Cadillac pro Eldorado Brougham modelového roku 1957. Luxusní vůz totiž dostal v odkládací schránce před spolujezdcem zabudovaný minibar. Když zmíníme, že v nabídce se tento prvek dlouho neudržel, asi to překvapí jen málokoho.
Foto: Chrysler
Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 5. 2024 5:32
Klimatizaci, parkovací senzory nebo navigaci má dnes v autech kdekdo. Košík na bagety, sprcha nebo třeba minibar už se ale tak často neobjevují. A nejde o jediné bizarní a nečekané výbavové položky, které se v proudu času v nových autech objevily. Vybrali jsme alespoň některé z nich, podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy