reklama
skot
Produkce masa v Česku loni přesáhla 450 tisíc tun. Výroba i dovoz vepřového klesly
Vepřové pocházelo hlavně z Německa, Španělska a také z Polska a Belgie.
Dělat to pro dotace? Nesmysl, sílu nám dodávají spokojení lidé, říká ekofarmářka roku
Bezděkovský mlýn rodiny Řezníčkovy v Rohozné na Jihlavsku si před pár dny převzal cenu za nejlepší ekofarmu roku.
Zemědělci pobijí desítky tisíc chovaných zvířat. Kvůli suchu pro ně není krmivo
Nejhorší situace se senem je ve středních Čechách, zemědělci tam vyprodukovali jen polovinu toho co obvykle.
Ekofarmáři by chtěli zabíjet skot na pastvě. Veterináři souhlasí, předpisy EU tomu zatím brání
Podle farmářů by skot méně stresovalo, kdyby byl zabíjen na pastvě. To je ovšem v rozporu s legislativou EU. Zvířata je možné na pastvě pouze omráčit.
Nejlepší české maso mizí v zahraničí. Řetězce raději dovezou levnější
Pro chovatele je výhodnější maso vyvážet, než se snažit prodat ho v Česku.
Hovězí může zdražit. Češi zaplatí za suché léto, zemědělcům docházejí krmiva
Jiný problém mají výrobci vepřového. Do Česka se "tlačí" levná prasata ze zahraničí.
Poslední uhynul v roce 1627. Teď se geneticky oživení pratuři vrátili do české "divočiny"
První skupina vyšlechtěných praturů dorazila z Nizozemska do Milovic, kde budou žít spolu s divokými koňmi.
Biolog: Zbytky české přírody zachrání divocí koně a zubři
Prohlédnout si
25 fotografií
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama