reklama
restaurace
4:42
Přitvrdí sankce a stačí SMS o covidu? Mluvčí hygieny o kontrolách v hospodách
Od minulého týdne začala hygienikům po celém Česku v kontrolách více pomáhat policie. Požádala o to hlavní hygienička Pavla Svrčinová.
Foto: "Jsme bestiálně zadlužení," přiznávají hospodští. Nemají personál ani zboží
Prohlédnout si
25 fotografií
Zájem o otevřené restaurace je. Zůstává otázka, co přijde po euforii, tvrdí majitelé
Restaurace jsou podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) současně jediná zařízení, kde hosté mohou předložit samotest na koronavirus.
V červnu budou zdarma dva PCR a čtyři antigenní testy, za týden otevřou bazény venku
Bude také možné znovu organizovat skupinové prohlídky památek či muzeí.
Tržby restaurací po otevření zahrádek vzrostly o 77 procent, k zotavení ale nestačí, ukázala data
Tržby gastronomických provozů za první týden, kdy mohly otevřít venkovní prostory, podle společnosti Storyous dodávající do restaurací technologie a pokladní systémy, vzrostly o 77 procent ve…
Přečíst zprávu
Tržby restaurací po otevření zahrádek byly o 60 procent vyšší, ukazují pokladny EET
Tržby gastronomických podniků za první den po otevření restauračních zahrádek byly podle Storyous vyšší, počet otevřených podniků se však nezvýšil.
"V Lidlu mají pevnou pracovní dobu, nevrátí se." Restauracím chybí kuchaři i číšníci
Restaurační zařízení bojují s nedostatkem kvalifikovaného personálu, který kvůli pandemii raději odešel do oborů, kde v této době má jistotu práce.
Foto: "Jasně že jsem se těšil!" Lidé míří na otevřené zahrádky, déšť a zima nevadí
Prohlédnout si
23 fotografií
Přehled
Přehledně: Jak budou fungovat zahrádky? Kolik lidí může být u stolu a co mít s sebou?
Vláda definitivně potvrdila otevření zahrádek od pondělí 17. května. Původně ohlášená pravidla však doznala podstatných změn.
Havlíček povolí hospodám wi-fi. Lidé ale budou muset mít na zahrádkách doklad o testu
Restauratéři nebudou muset podle Havlíčka kontrolovat, zda jsou hosté testováni, očkovaní nebo prodělali covid-19. Na zahrádkách bude možná wi-fi.
Vláda musí ujasnit pravidla pro otevření zahrádek a připravit plán na podzim, uvedla Hospodářská komora
Vláda musí podle Hospodářské komory (HK) nejpozději v pátek jasně uvést pravidla pro otevření restauračních zahrádek. Měla by také připravit plán pro podzim s pandemií koronaviru. Podnikatelé se…
Přečíst zprávu
S aplikací bezpečně ke kadeřníkovi možná už od příštího týdne. Záleží už jen na státu
Podle viceprezidenta Hospodářské komory má aplikace pomoci vybudovat vzájemnou důvěru a pocit bezpečí uvnitř provozoven.
Senát odmítl převod dozoru nad restauracemi z hygieny na SZPI
Senát přes nesouhlas ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) odmítl převod dozoru nad restauracemi a obdobnými provozovnami pro veřejnost z hygieny na Státní zemědělskou a potravinářskou…
Přečíst zprávu
Levné maso v guláši i falešný eidam. Inspektoři našli chyby při každé čtvrté kontrole
Za šest let od získání pravomocí na kontroly v pohostinství zjistili inspektoři chyby u 26,2 procenta hospod a restaurací.
Každá čtvrtá hospoda skončí, šance se chytly kavárny. Co ukázala data z gastro tržeb
Koronavirová opatření jsou podle společnosti Dotykačka likvidační zejména pro diskotéky a kluby, jejichž tržby se meziročně propadly o 76 procent.
Lockdown by stál čtyři miliardy denně, může však pomoct otevřít školy a restaurace
Zvažovaný lockdown bude podle odborníků nákladný, mohl by však pomoct rozvolnit opatření i třeba v gastronomii nebo kultuře.
Část restaurací i skiareálů porušuje zákaz opakovaně, policie má získat větší přehled
Informace by se týkaly především provozoven, jako jsou restaurace, které opatření porušují opakovaně a cíleně.
Místo Kofoly levnější limonáda: Čtvrtina kontrolovaných restaurací loni klamala hosty
Většinou šlo o falešné tvrzení o potravinách, mezi nejčastější případy problematických potravin patří sýr, smetana a šunka.
Restaurace zvala demonstranty na lososa i vepřové koleno, otevřeno má přes zákaz dál
"Děkujeme Vám za odvahu přijít a podporu, kterou nám dáváte," stálo na ručně podepsaném jídelním lístku restaurace.
Lidé v Praze podpořili majitele restaurací. V centru vznikl světelný řetěz z půllitrů
"Cesta naděje" z půllitrů a skleniček se svíčkami měla podle zástupců iniciativy upozornit na kritickou situaci malých a středních živnostníků.
Předchozí
4
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama