reklama
maso
Brusel nařídil ukončit nepřiměřené kontroly polského masa. Česko však neuposlechne
Česká republika tento požadavek Evropské komise rezolutně odmítne, oznámil šéf veterinářů.
Veterináři našli přes tunu polského kuřecího se salmonelou. Šarže šla do tří krajů
Nebezpečného masa může být více, stejná šarže šla i do Královéhradeckého, Zlínského a Olomouckého kraje. Vyrobila jej polská firma Inter-Natural 2000.
1:11
Polské maso za argentinské nikdo nevydával, přiznal Toman. Kontroly budou pokračovat
Jména restaurací ministr nechtěl před časem upřesnit, pouze naznačil, že se jedná o podniky s asijským názvem.
Ze salmonelové šarže se do Česka dostala tuna masa. Většina může být u spotřebitelů
Od vypuknutí aféry odebrali čeští veterináři 198 vzorků masa, k neděli jich bylo vyšetřeno 114, z toho byl jeden pozitivní.
Jsme obětí agresivní kampaně médií i veganů, tvrdí šéf sdružení polských výrobců masa
"Je to snaha odradit českého spotřebitele od konzumace polské produkce," tvrdí Jerzy Wierzbicki, předseda Sdružení polských producentů masa.
Češi mohou polské maso omezovat, musí to však být přiměřené, vzkázala Evropská komise
Ke kontrole veškerého hovězího z Polska přistoupilo i Slovensko, kde se také našlo polské hovězí nakažené salmonelózou.
Veterináři našli v dodávce sto třicet kilo páchnoucího masa, krve, vajec a ryb
V nákladovém prostoru se například nacházely zmrazené ryby a mořské produkty, které byly znehodnoceny silnou vrstvou námrazy a zmrzlé masové šťávy.
Minimálně tři restaurace lhaly o hovězím. Desítkám chyběly doklady, zjistila inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce pokračuje v kontrolách původu masa.
Z polského masa steak neuděláte, říká restaurace. Po ministrovi chce jména podvodníků
Podle restauratérů se kvalitní steak z polského masa připravit nedá, maso má jinou strukturu, použitelné je podle nich především do gulášů.
Přehled
Máme se bát masa? Vše co potřebujete vědět o kauze pochybného polského hovězího
Otázky a odpovědi ohledně závadného hovězího z polských jatek.
1:32
Poškodil nás, říká šéf hospody, kde podle Tomana měli podezřelé hovězí. Důkazy chybí
Majitel restaurace U Moťáka vnímá ministrova slova jako poškozování a zdůrazňuje, že pochybnou šarži hovězího v restauraci kontroloři vůbec nenašli.
Polské maso vydává luxusní restaurace za argentinské, řekl Toman. Majitel to vyvrací
Toman původně nechtěl konkrétní podniky uvádět, jsou však podle něj "nazývané asijsky". Nakonec uvedl, že jde o hospodu "U Moťáka".
Přehled
Jak poznám pochybné polské hovězí? Poradí kód na obalu, podívejte se, co vše prozradí
Systém evidence a monitoringu masa je v EU propracovaný a z etikety lze vyčíst ledaco. Podívejte se na přehled nejdůležitějších fakt v "polské" kauze.
1:22
Část problémového polského masa už Češi snědli, další můžou mít ještě doma
Pokud mají zákazníci z řeznictví v Kostelci nad Labem a ve Varnsdorfu maso ještě doma, mají se domluvit na vrácení prodejci.
Veterináři budou od úterý kontrolovat hovězí maso z Polska už na hranicích
Lidé by si měli podle ministra zemědělství dávat větší pozor na to, odkud pochází maso, které konzumují. Kontroly na hranicích začnou v úterý.
1:22
Poláci zakázali prodej problémovým jatkám, kde poráželi nemocné krávy
Do Česka se podle ministra zemědělství Miroslava Tomana dostalo zhruba 300 kilogramů hovězího z těchto jatek.
1:22
Polovina problémového masa je z Česka zpátky v Polsku. Nejvíce ho bylo v Praze
Další maso putovalo do Varnsdorfu, Nového Bydžova a Kostelce nad Labem.
1:22
Podezřelé hovězí z polských jatek se dostalo i do Česka, Brusel spustil vyšetřování
Zhruba tři sta kilogramů hovězího z jatek, kde se porážely i nemocné krávy, skončilo v Praze, Varnsdorfu, Novém Bydžově a Kostelci nad Labem.
Ve Francii našli 800 kilogramů zkaženého masa z Polska, část z prodeje už stáhli
Hlavní polský veterinář ve čtvrtek přiznal, že Polsko vyvezlo do deseti zemí Evropské unie 2,7 tuny podezřelého hovězího.
1:22
Polsko vyvezlo 2700 kg podezřelého hovězího. Skončilo i ve školách na Slovensku
Téměř 300 kilogramů hovězího masa z jatek v Polsku, kde se porážely nemocné krávy, skončilo ve slovenských restauracích a školách.
Předchozí
4
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama