Šikovné zařízení do auta nabízí AppRadio od Pioneeru

Adam Fiala
1. 11. 2011 5:51
Zatím jen v zahraničí pořídíte zařízení AppRadio, které umožní využít aplikace z iPhonu i při řízení auta - ať už hudbu či navigaci
Multimdeiální zařízení do auta, které se spojí s iPhone 4
Multimdeiální zařízení do auta, které se spojí s iPhone 4 | Foto: PioneerElectronics.com

Při řízení automobilu je poslech muziky jednou z nejčastějších aktivit. Japonský výrobce elektroniky Pioneer nabízí zařízení AppRadio, které ve spojení s iPhonem od Applu dokáže hotové divy. Usnadňuje práci, zpříjemňuje jízdu a zahrnuje hned několik technologických předností. Dotyková obrazovka, zabudovaný příjem rádia a promyšlená komunikace se smartphonem značky Apple. Speciálně je upraveno pro modely iPhone 4 a iPod Touch.

Aplikace v prostoru automobilu

Pomocí kabelu uživatel propojí svůj iPhone 4 s přístrojem AppRadio instalovaným na palubní desce, který připomíná menší tablet či o kus větší iPod. Ovládání probíhá přes dotykovou obrazovku. Nejdůležitější funkcí pro motoristy jsou mapy, které poslouží k navigaci. Speciálně pak lze využít MotionX-GPS Drive, nejprodávanější navigační aplikaci na iTunes App Store, nebo aplikaci autonavigace od Dynavix. Škoda, že se u nás neuplatní aplikace Inrix, která při dostatečném množství informací od řidičů zvládne informovat o provozu na silnicích. Vedle toho však umí nahradit rádio s klasickým vyhledáváním i uložit oblíbené stanice a spustit skladby uložené v původním applovském přístroji. Nabídne i přístup ke kontaktům, kalendáři či fotogalerii. Nahradí také handsfree sadu při telefonování. V zahraničí se prodává za čtyři sta dolarů.

V Čechách dotykový displej, bez podpory aplikací

V českém prostředí se dají podobná zařízení také sehnat. Například Sony má ve svém katalogu stereozařízení DSX s přihrádkou Tune Tray, díky níž k autu připojíte svůj iPhone, iPod nebo jiné digitální přehrávače médií. Na dotykovou obrazovku můžete ale zapomenout. O třídu lepší produkt s dotykovým displejem představuje série XAV od Sony. Šest až sedm palců úhlopříčky, konektory USB, iPod a iPhone. Je však schopná jen reprodukce multimediálních souborů, tedy hudby nebo videa, i když v kvalitním rozlišení. Aplikace na něm ovšem nespustíte.

 

Právě se děje

Další zprávy