iPhone 4S přichází do Česka, popovídejte si se Siri

Jan Kovalík
28. 10. 2011 14:00
Na pulty českých obchodů přichází nový iPhone 4S s osobní asistentkou Siri
iPhone 4S
iPhone 4S | Foto: Apple.com

Počínaje dneškem mohou Češi (mluvící anglicky, ideálně s newyorkským akcentem) započít plodný dialog se svým telefonem. Do místních obchodů přichází iPhone 4S s "inteligentní" osobní asistentkou Siri.

Prodavači v obchodech mobilních operátorů proto nebudou moci oslavit výročí založení samostatného Československa dnem volna. Tedy alespoň ti, pracující pro Vodafone a T-Mobile.

Telefonica O2 předem ohlásila, že kvůli náročným obchodním podmínkám firmy Apple nenabídne iPhone 4S svým zákazníkům. "Detaily jsou obchodním tajemstvím, ale na prodeji tohoto modelu jsme se s Applem nedohodli. Jaké podmínky si vyjednali ostatní operátoři nevíme," říká Hany Farghali, mluvčí Telefonica O2.

Čarování s cenou

Vodafone i T-Mobile nabídnou nový iPhone s kapacitou 16 a 64 GB paměti, 32 GB verze se na český trh dostane se zpožděním.

"Váš férový operátor", jak zní ironický slogan Vodafonu, nabídne iPhone 4S 16 GB s paušálem ve výši 2177 Kč za 10 377 Kč. Stejný typ bez dotace pak za 16 277 korun.

T-Mobile mobil nabídne iPhone 4S na první pohled za nižší ceny. Šestnáctigigabajtová verze s paušálem ve výši 2300 vyjde na 5 499 korun. Stejný, nedotovaný přístroj pak na 15 999 Kč.

Trik s cenou spočívá v délce závazné smlouvy, Vodafone si zákazníka zaváže na šest měsíců, T-Mobile na celé dva roky, takže rozdíl v ceně se T-Mobilu vrátí v měsíčních splátkách.

Češi si mohou iPhone 4S koupit též přímo od Applu, který ho ve svém e-shopu nabízí za 14 490 korun bez závazků.

 

Právě se děje

Další zprávy