Nová pražská čtvrť. Podívejte se, co slibuje Smíchov City

Nová pražská čtvrť. Podívejte se, co slibuje Smíchov City
Nová "čtvrť" s názvem Smíchov City má vzniknout na dosavadní ploše nevyužívaného nákladového nádraží. Pozemky prodaly České dráhy skupině Sekyra Group už v roce 2006. Projekt řadu let brzdila stavební uzávěra. Změnu územního plánu, potřebnou pro zahájení výstavby, schválili pražští zastupitelé v polovině loňského roku. První stavební práce by mohly začít v roce 2017.
Nová čtvrť má vzniknout na více než dvaceti hektarech mezi ulicemi Ostrovského, Nádražní, Dobříšská a Radlická. Investor stavby, společnost Sekyra Group, předpokládá, že oblast dosavadního nákladového nádraží by se měla úplně proměnit zhruba za patnáct let. Náklady na výstavbu firma odhaduje na 12 až 15 miliard korun. Urbanistický návrh areálu zpracoval ateliér A69.
Územní rozhodnutí chce Sekyra Group získat ještě letos. Samotné stavební práce by měly začít na jaře 2017. V první fázi mají vzniknout především kanceláře a byty. Celkem půjde o zhruba 400 tisíc metrů čtverečních hrubých podlažních ploch. Každý domovní blok by měl podle investora přijít zhruba na miliardu korun.
Centrem čtvrti má být plánovaný městský bulvár mezi Andělem a Smíchovským nádražím. Podle architektů nemají bloky domů převyšovat okolní zástavbu. Navržené řešení dává prostor i dalším architektům, kteří navrhli podobné řešení jako Kuba & Pilař architekti.
Foto: IPR Praha
Kateřina Vokurková Kateřina Vokurková
6. 2. 2015 15:00
Fotogalerie: Developer Sekyra Group chce zcela proměnit území nevyužívaného nákladového nádraží.
 

Právě se děje

Další zprávy