Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Vizualizace.
Vizualizace. | Foto: Acord Invest

9. Acord Invest

Firma, jež se zaměřuje na kompletní rekonstrukce historických domů v centrální části Prahy, loni prodala 154 bytů. Tomu odpovídají i ceny. Metr čtvereční bytu od Acord Investu vycházel v průměru na téměř 175 tisíc korun. Jak ale zjistili analytici portálu Cenovámapa.org, loni se do oběhu vrátila skoro polovina bytů od této firmy.

  • Průměrná plocha prodaných bytů dosahovala jen třiceti metrů čtverečních. Bytové domy od společnosti Acord Invest se pyšní honosnými názvy jako Steffany's Court, Ferdinand Palace nebo Casa Royal, ale prostor pro život je v nich spíše skromný. V Casa Royal jsou jen byty 1+kk a je mezi nimi i byt, který má pouhých 14 metrů čtverečních.

Majitel:
Společnost byla založena v roce 2006 a stojí za ní zahraniční kapitál.

 

Právě se děje

Další zprávy