Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Vizualizace.
Vizualizace. | Foto: Penta Investments

8. Penta Real Estate

Penta Real Estate se na mapě tuzemského rezidenčního developmentu objevila teprve v roce 2015, kdy začala prodávat své první byty, a to na pozemcích po bývalé továrně Waltrovka v Praze 5. Loni developer prodal v Praze 157 bytů.

Firma dosud prodala v Česku kolem 600 bytů, přičemž více než 500 jich už stojí v Rezidenci Waltrovka.

Plány:
V letošním roce plánuje dát do prodeje tři projekty, jež umožňují výstavbu přibližně 690 bytů v Praze 6. Konkrétně jde o atraktivní lokality Vítězného náměstí a vilové čtvrti Ořechovka. A dále také firma nabídne byty v areálu bývalého Nuselského pivovaru.

Penta má aktuálně zajištěné pozemky, kde by časem mohly vzniknout asi dva tisíce bytů.

  • "Věříme, že budeme schopni zahájit výstavbu u většiny z nich nejpozději v horizontu pěti let," říká Jan Kalaš, šéf prodeje ve společnosti Penta Real Estate.

Majitel:
Společnost spadá do investiční skupiny Penta Investments, jejímiž společníky jsou Marek Dospiva, Jaroslav Haščák, Jozef Oravkin, Ian Child a Eduard Maták.

 

Právě se děje

Další zprávy