Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Vizualizace.
Vizualizace. | Foto: AFI Europe

7. Afi Europe

Developer Afi Europe Czech Republic loni v Praze prodal 176 bytů.

V Česku firma působí od roku 1997 a za tu dobu postavila i kancelářské budovy a obchodní centra, a to nejen v Praze, ale například v Pardubicích. Pokud jde o bydlení, jde například o projekty Korunní dvůr na Vinohradech, bytové domy v Modřanech či Vysočanech.

Plány:
Letos v dubnu plánuje představit další etapu projektu Tulipa Třebešín, konkrétně půjde o pět viladomů na rozhraní pražského Žižkova a Strašnic. V září firma plánuje dokončit další bytové domy ve Vysočanech.

Majitel:
Afi Europe Czech Republic je dceřinou společností skupiny Africa Israel Investments, mezinárodním investorem a developerem komerčních a bytových nemovitostí se zaměřením na střední a východní Evropu. Za firmou stojí izraelský kapitál.

 

Právě se děje

Další zprávy