České dráhy zkouší automaty na občerstvení přímo ve vlaku, rozšíří i počet minibarů

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
12. 9. 2016 16:24
Ve vlacích státního dopravce přibude takzvaných minibarů, poprvé lze vyzkoušet i automat na občerstvení.
Automat na občerstvení.
Automat na občerstvení. | Foto: České dráhy

Praha – České dráhy rozšíří nabídku drobného občerstvení přímo ve vlaku. Od tohoto týdne si mohou lidé vyzkoušet i nově instalované automaty společnosti Delikomat – zatím jen ve třech soupravách InterPanter na trati Břeclav–Brno–Olomouc.

"V nabídce je například müsli do ruky za 18 korun nebo minerální voda za 16 korun. Sortiment bude firma obměňovat, aby cestující pocítili změnu. Instalaci i provoz těchto přístrojů zajišťuje obchodní partner," říká mluvčí drah Radek Joklík.

Tento týden budou České dráhy instalovat čtvrtý zkušební automat. "Během testovacího provozu v následujících třech týdnech vyzkouší provozovatel přístrojů ideální interval doplňování sortimentu a servisování automatů. Pokud se služba cestujícím osvědčí, chceme umožnit nákup drobného občerstvení z automatů i v dalších soupravách InterPanter na lince Praha–Česká Třebová–Brno," dodává Joklík.

Dráhy zároveň rozšíří počet takzvaných minibarů. Vozíky s nápoji, pamlsky nebo bagetami by se měly od poloviny září objevit v 30 rychlících na trase mezi Prahou, Přerovem a Ostravou.

"Podle našich průzkumů mají cestující ve vlacích největší zájem o Wi-Fi připojení k internetu a o nabídku drobného občerstvení," uvedl člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán.

Klasické jídelní nebo bistro vozy jezdí na zhruba stovce spojů Českých drah, občerstvení z minibaru měli dosud lidé k dispozici ve 26 spojích.

Donáška jídla nebo drobného občerstvení je součástí servisu i u konkurenčních dopravců. V případě žlutých vlaků RegioJet jde především o nabídku salátů, sushi, zákusků, ale i kuřecích řízečků s bramborovým salátem. Nabídka společnosti Leo Express obsahuje zejména zapečené panini, bagety a z hotových jídel například indické kuře Jalfrezi.

 

Právě se děje

Další zprávy