Je tu první virtuální operátor pro firmy. Přijde v létě

ČTK Jiří Hovorka ČTK, Jiří Hovorka
4. 2. 2013 17:15
GTS uzavřela smlouvu s T-Mobile o provozování virtuálního mobilního operátora
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: Thinkstock

Praha - Služby virtuálního mobilního operátora začne v Česku nabízet i firma GTS, která uzavřela smlouvu se společností T-Mobile. GTS se chce zaměřit na poskytování mobilních služeb pro firmy.

Trh virtuálních operátorů v Česku otevřel BleskMobil, prakticky jen značka vydavatelství Ringier v síti společnosti Telefónica O2. Od listopadu tento operátor získal přes 120 tisíc zákazníků.

Podrobnosti k budoucí nabídce nového virtuálního operátora zatím nejsou známé. GTS pouze uvedla, že se chce zaměřit na firemní segment.

„Nyní můžeme plně zajistit celou řadu řešení, která naši zákazníci vyžadují, od datových a hlasových služeb přes komplexní ICT služby, nově až po mobilní služby," říká generální ředitel GTS Czech David Šita.

Další zájemci o poskytování služeb virtuálních mobilních operátorů se na trh chystají. Jedním z nejvážnějších je obchodní řetězec Tesco, který míří do sítě Telefóniky. Plánovaný vstup do nového segmentu během roku 2013 v lednu oznámila také společnost Centropol, která prodává plyn a silovou elektřinu.

Vstup virtuálních operátorů, kteří si pronajímají sítě od současných operátorů, chce podpořit Český telekomunikační úřad, podle kterého je na mobilním trhu malá konkurence.

 

Právě se děje

Další zprávy