Vyzkoušeli jsme finalisty ankety o nejlepší auto roku v Česku a odhalili jejich výhody i slabiny

Eva Srpová Eva Srpová
26. 1. 2017 13:20
V letošní anketě o nejlepší auto roku v České republice se do finále dostala tato pětice vozů: Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Škoda Kodiaq, Volkswagen Tiguan a Volvo V90. Otestovali jsme všechny vozy ještě předtím, než se novinářská porota i veřejnost rozhodne, kdo z finalistů titul nakonec získá.
Foto: Sport-Press, Eva Srpová

Volvo V90

Design. To je disciplína, ve které V90 naprosto exceluje. Je to skutečně noblesní kombi, které na silnici nepřehlédnete. Vyhnula se mu mohutnost XC90, je zkrátka elegantní, ač na silnici zabírá pořádný kus místa. 

Je navíc komfortní, uvnitř luxusní a v testech bezpečnosti vyniká. To se ale nedá říct o jízdních vlastnostech, pokud preferujete sportovnější styl jízdy. Podrobná recenze byla publikována tady.

Hlasování ankety probíhá do 28. února 2017 a vedle 25 motoristických novinářů hlasuje také veřejnost, která vytvoří pět "virtuálních" porotců. Vítěz bude oznámen na galavečeru, který se bude konat v březnu.

Jak přesně hlasování veřejnosti probíhá, jsme popsali zde. Lidé, kteří se hlasování zúčastní, mají šanci, že při losování získají hlavní cenu, kterou je roční zápůjčka vítězného vozu zdarma. 

 

Právě se děje

Další zprávy