Vyzkoušeli jsme většinu verzí nové Škody Octavia ve sportovní verzi RS. Brali bychom benzinové kombi

Ondřej Běhal
10. 4. 2017 10:13
Základní karoserie liftback, ale i kombík. Benzin, i diesel. Automat, nebo manuál. Pohon předních i všech kol. Aktuálně.cz jako jedna z prvních redakcí v Česku vyzkoušela modernizované provedení sportovní verze Škody Octavia a podařilo se nám proklepnout většinu dostupných verzí. Testovali jsme Octavii RS na uzavřeném okruhu v rakouském Pachfurthu i na okolních silnicích a měli možnost ji porovnat i s běžnou variantou. Podívejte se do grafiky na naše dojmy z jednotlivých provedení nové Škody Octavia RS.

Podrobné porovnání nové Škody Octavia RS Combi s podobnými kombíky Ford Focus kombi ST a Peugeot 308 GT SW si můžete prohlédnout zde.

Foto: Škoda Auto

Octavia RS 245

Zatímco testované verze Octavie RS už se začaly od dubna vyrábět a už je dostávají první zákazníci, nejsportovnější verze RS 245 (číslo označuje počet koní) se objeví na prodejnách až v polovině roku. Zatím jsme ji tedy neměli možnost testovat.

Kromě výkonnějšího motoru dostane uzávěrku přední nápravy, díky níž půjde projíždět zatáčky pod plynem ještě rychleji a s mnohem menším počtem zásahů stabilizačního systému.

 

Právě se děje

Další zprávy