Ideální auto českého chalupáře. Projděte si nejúspornější kombi do půl milionu korun

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 6. 2020 6:02
S tím, jak rychle ubývají na trhu MPV, patří klasické kombíky stále častěji mezi ideální rodinná auta. Mají velký kufr, slušnou výbavu a do půl milionu korun jich lze sehnat poměrně hodně. V následující galerii jsme seřadili modely s cenovkou do půl milionu podle toho, kolik emisí vypouští (a kolik paliva spotřebují), a tedy jak jsou šetrné pro řidičovu peněženku.
Foto: Ford

Ford Focus Kombi 1.0 EcoBoost - 102 g CO2/km

Ford Focus Kombi je příkladem toho, kdy je neekologičtější verzí pod půl milionu korun ta úplně základní. To znamená s litrovým přeplňovaným tříválcem EcoBoost a šestistupňovou manuální převodovkou. Průměrných 102 g CO2/km vypouští hned dvě verze stejného motoru - o výkonu 74 nebo 92 kW. Zajímavé je, že pro slabší udává Ford průměrnou spotřebu 4,5 l/100 km a pro silnější 4,4 l/100 km.

Levnější je ale 74kW varianta, stojí v akci a výbavě Trend od 399 900 korun. To je nejnižší cena, za kterou lze Focus Kombi vůbec aktuálně pořídit. Takové auto má třeba asistent pro jízdu v pruzích, přednárazový systém, manuální klimatizaci, rádio nebo elektrické ovládání všech oken. Ford také udává, že Focus má kufr o objemu 635 až 1653 litrů.

 

Právě se děje

Další zprávy