Ve Volkswagenu se mění vedení. Šéf Škody Bernhard Maier ale zatím zůstává

Martin Přibyl Martin Přibyl
8. 6. 2020 19:38
Šéf koncernu VW Herbert Diess odstoupil z vedení značky Volkswagen. Potvrdily se tak informace, které minulý týden přinesl magazín auto motor und sport. K rošádě ve vedení automobilek ale (přinejmenším zatím) nedojde. Novým šéfem značky VW se stane její provozní ředitel Ralf Brandstätter, Diess zůstává v čele celé skupiny.
Nový šéf značky VW Ralf Brandstätter.
Nový šéf značky VW Ralf Brandstätter. | Foto: Volkswagen

Příčinou odstoupení Diesse z vedení značky VW mohou být dříve zmiňované (a například ze strany mocných odborů kritizované) softwarové problémy modelu ID.3, které mají na svědomí odložení jeho uvedení na trh, a také potíže s modelem Golf, jehož dodávky musely být dočasně zastaveny kvůli nefunkčnímu systému nouzového volání e-Call.

V tiskové zprávě se píše, že Herbert Diess bude mít volnější ruce při určování dalšího směřování celého koncernu. "Ralf Brandstätter je jedním z nejzkušenějších manažerů v celé skupině. Během posledních dvou let již úspěšně značku VW vedl jako provozní ředitel a hrál klíčovou roli ve směřování její proměny," hodnotí Diess svého nástupce.

To, že se do čela značky VW postaví její stávající provozní ředitel, také znamená, že zatím nedojde ke změnám, o nichž minulý týden na základě informace z nejmenovaných zdrojů psal auto motor und sport. Šéf Porsche Oliver Blume zatím zůstává ve Stuttgartu a škodovácký Bernhard Maier v Mladé Boleslavi.

Dvaapadesátiletý Ralf Brandstätter se své nové funkce ujme prvního července. Jako provozní ředitel značky VW působí od 1. srpna 2018, předtím zastával nejrůznější pozice v rámci koncernu v oblasti nákupu dílů a materiálů.

 

Právě se děje

Další zprávy