Kolik stojí modely Tesla v Česku? Cenami překvapí, technikou překonávají konkurenci

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 10. 2019 6:02
Na začátku října otevřela Tesla svou první oficiální prodejnu v Česku. Americké elektromobily je tak možné koupit i v Praze. K dispozici je zájemcům kompletní nabídka, zahrnující Model 3, Model S i Model X. Spolu se zahájením prodeje Tesla zveřejnila i české specifikace jednotlivých modelů. Na to, kolik stojí i komu konkurují, se můžete podívat do galerie.
Foto: Martin Přibyl

Jakkoliv je standardní výbava bohatá, mezi příplatky je prvků výrazně méně. U všech tří výbavových stupňů jde o lak karoserie. Standardem je totiž jen bílá. Černá, modrá nebo stříbrná barva přijdou na 28 400 korun, červená s více vrstvami dokonce na 57 tisíc korun. Stejné je to i s interiérem, který je černý, za 28 400 korun ale umí Tesla nabídnout černobílou kombinaci.

Modely Standard Plus a Long Range mohou mít volitelně také 19palcová litá kola za 42 700 korun. Mimochodem originální sada zimních pneumatik přijde na 56 900 korun, pro verzi Performance dokonce na 113 700 korun.

Tímto už zbývají vlastně jen dva příplatky. Za 28 400 korun může mít Model 3 tažné zařízení s povoleným zatížením až 910 kg. A kdo bude mít zájem o pokročilé funkce systému Autopilot, což znamená třeba automatické řízení na dálničních nájezdech a sjezdech s možností předjíždění pomalejších aut a změny jízdního pruhu, automatickou změnu pruhu při jízdě po dálnici a pomocníka pro podélné i kolmé parkování, musí zaplatit 171 tisíc korun.

Tyto funkce lze zpřístupnit i ve chvíli, když již vozidlo člověk vlastní, není nutné je mít hned z výroby. Přesto je však potřeba doplnit, že ani pokročilý Autopilot nesupluje řidiče, má mu pouze pomáhat v řízení vozu. Řidič tak nadále musí aktivně dohlížet na jízdu a nemůže ji nechat jen na vozidle.

 

Právě se děje

Další zprávy