Špína na autě nejvíc škodí tam, kam nevidíte. Přinášíme zásady jarního mytí

Martin Přibyl Martin Přibyl
15. 3. 2019 15:09
Přivítat jaro čistým autem je pro každého nadšeného motoristu povinnost, vyplatí se ale rozhodně i těm, kteří chtějí, aby jim vůz dobře a dlouhou dobu sloužil. Na co byste při mytí neměli zapomenout? Co je zásadní a existují drobnosti, na které byste se měli zaměřit? A pokud nebudete auto mýt sami, co byste měli požadovat v automyčce? Podívejte se do přehledu.
Foto: iStock

Tipy pro fajnšmekry: nadstandardní letní výbava

Pokud se v zimě auto nejvíc špiní agresivní solí smíchanou se sněhem a břečkou, v létě vzhled vozu asi nejvíce kazí mrtvé mouchy na nárazníku, masce chladiče a čelním skle. Řada běžných automatických myček ale v létě nedokáže mouchy odstranit, proto se vyplatí vozit s sebou sprej, který před vjezdem mezi kartáče nastříkáte na předek auta. Mouchy se "odmočí" a při mytí spláchnou z povrchu karoserie.

I v tomto případě se ale vyplatí dát pozor: podobný přípravek by se neměl aplikovat na rozpálenou karoserii a na přímém slunci. Jinak může na laku udělat ošklivé mapy. Lepší je tedy auto umýt ráno a vybrat si takovou myčku, kde je u vjezdu stín.

 

Právě se děje

Další zprávy