Slibují nemožné: Autosedačkám pro děti od narození do šesté třídy se v testu nedařilo

Martin Přibyl Martin Přibyl
1. 11. 2021 6:03
Německý a rakouský autoklub zveřejnily výsledky pravidelného testu dětských autosedaček. Tentokrát se zaměřily i na sedačky, které mají vyhovět dětem od první cesty z porodnice až po cestu do školy ve dvanácti letech, tedy takzvané rostoucí modely. Dopadly tak, jak to s kompromisními řešeními bývá. Na výsledky se podívejte na následujících snímcích.
Foto: ADAC

Autosedačky do jednoho roku

Mezi sedačkami pro nejmenší zvítězila drahá autosedačka Mima iZi Go Modular X1 (na obrázku), což je speciální, luxusnější edice stejnojmenné sedačky od firmy BeSafe. Je však také velice bezpečná, ať už ji nainstalujete pomocí samostatně dodávané základny, nebo ji do auta připevníte pomocí pásu. Horší hodnocení je dané komplikovanější instalací bez základny. To samé platí i o dostupnější autosedačce Graco, bezpečnost je stejná při instalaci pomocí základny nebo pásu.

Autosedačka Cena Isofix Hodnocení
Mima iZi Go Modular X1 i-Size + iZi Modular i-Size Base cca 11 800 Kč ano 1,7
Graco Snugessentials + Snugride i-Size Base cca 5500 Kč ano 1,8
Mima iZi Go Modular X1 i-Size cca 5600 Kč ne 2,0
Graco Snugessentials cca 3000 Kč ne 2,5

* Cena odpovídající českým internetovým obchodům, včetně případné základny. ** Čím vyšší, tím horší. Slovní hodnocení: 0,5-1,5 velmi dobrá; 1,6-2,5 dobrá; 2,6-3,5 uspokojivá, 3,6-4,5 dostatečná; 4,6-5,5 nedostatečná

 

Právě se děje

Další zprávy