Slibují nemožné: Autosedačkám pro děti od narození do šesté třídy se v testu nedařilo

Martin Přibyl Martin Přibyl
1. 11. 2021 6:03
Německý a rakouský autoklub zveřejnily výsledky pravidelného testu dětských autosedaček. Tentokrát se zaměřily i na sedačky, které mají vyhovět dětem od první cesty z porodnice až po cestu do školy ve dvanácti letech, tedy takzvané rostoucí modely. Dopadly tak, jak to s kompromisními řešeními bývá. Na výsledky se podívejte na následujících snímcích.
Foto: ADAC

Autosedačky do čtyř let

Tato velikostní kategorie patří mezi první tzv. rostoucí. Jsou v ní sedačky, které mají vyhovět novorozencům i čtyřletým žákům mateřských školek. V minulosti se v testu objevily bezpečnější a kvalitnější výrobky, vždyť tentokrát nejlepší sedačka v této kategorii je v tomto testu jen „dobrá“.

V Česku neprodávaná autosedačka Osann Oreo 360 II pak jako jediná v aktuálním testu ADAC zcela propadla. V jejím potahu bylo nalezeno změkčovadlo DPHP, které může poškodit štítnou žlázu dítěte.

Autosedačka Cena Isofix Hodnocení
Swandoo Marie 3 v ČR se neprodává ano 2,4
Avova Sperber-Fix i-Size cca 10 500 Kč ano 2,6
Osann Oreo 360 II v ČR se neprodává ano 5,3

* Cena odpovídající českým internetovým obchodům, včetně případné základny. ** Čím vyšší, tím horší. Slovní hodnocení: 0,5-1,5 velmi dobrá; 1,6-2,5 dobrá; 2,6-3,5 uspokojivá, 3,6-4,5 dostatečná; 4,6-5,5 nedostatečná

 

Právě se děje

Další zprávy