Základní Škoda Octavia už stojí téměř půl milionu. Láká ale i na levnou verzi Tour

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 7. 2019 6:02
Škoda upravila ceníky pro modelový rok 2020. Ten s sebou přináší hned dvě novinky - malé SUV Kamiq a omlazený Superb. Kromě toho by se do konce roku měly objevit i první elektrifikované modely Citigoe iV a plug-in hybridní Superb. Není to však jen o novinkách, řadou změn prošly i stávající modely v čele s Octavií. Ta sice v základní verzi zdražila na necelých 451 tisíc korun, přináší ale i výbavu navíc. Kromě toho se do nabídky bestselleru dostaly i dvě nové akční verze. Změny si projděte v galerii.
Foto: Škoda Auto

Octavia Tour

Novinkou v nabídce kombi jsou dvě akční výbavy. První se jmenuje Tour a historicky jde o označení spjaté s výhodnější verzí mladoboleslavského bestselleru. Poprvé tuto nálepku dostala první generace Octavie, která až do roku 2010 doplňovala generaci druhou, poprvé představenou v roce 2004 a omlazenou v roce 2008. Právě facelift je důležitý, protože druhá generace před modernizací nahradila v roce 2010 pod označením Tour generaci první. Ve výrobě "očesaná" Octavia vydržela do roku 2012, kdy ji nahradil Rapid, s cenami se přitom dokázala dostat i pod 300 tisíc korun.

To u současného provedení Tour nehrozí, na druhou stranu nejde o provedení s osekanou výbavou a kompromisním řešením detailů tak, aby se uspořila každá koruna. Novodobá Octavia Tour sází na výhodný poměr ceny a výbavy. Na začátek je třeba uvést, že se tato verze nabízí jen s motory 1.0 TSI nebo 1.6 TDI - vždy s výkonem 85 kW a manuální převodovkou.

Výbava vozu vychází ze standardního druhého stupně Ambition (mimo jiné tempomat, mlhovky, Front Assist, rádio s 6,5palcovým displejem či zadní parkovací senzory), k němuž však navíc přidává dvouzónovou automatickou klimatizaci, multifunkční volant, vnitřní zrcátko s automatickým stmíváním, zatmavená zadní okna, zrcadlení telefonu na obrazovku rádia a záruku prodlouženou na pět let nebo 150 tisíc kilometrů.

Všechno jsou to prvky dostupné buď za příplatek, nebo ve vyšší výbavě Style. Cena Octavie Tour s benzinovým motorem je 439 900 korun, s naftovým potom 499 900 korun. Automobilka uvádí, že zvýhodnění oproti stejně vybavené verzi Ambition (standardní cena je 532 900 korun za benzinový a 592 900 korun za naftový agregát) představuje až 118 400 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy