Zkrachovalou Pietro Filipi koupila společnost DaniDarx vlastnící Trenýrkárnu

ČTK ČTK
13. 5. 2024 15:03
Zkrachovalou Pietro Filipi koupila společnost DaniDarx vlastnící Trenýrkárnu

Značka Pietro Filipi, která se v roce 2021 dostala do konkurzu, má nového majitele. Od investiční skupiny Natland podnikatele Tomáše Raška ji koupila společnost DaniDarx, pod kterou patří e-shop Trenýrkárna.cz. Firmy o tom v pondělí informovaly v tiskové zprávě, výši transakce nezveřejnily.

Na českém trhu značka Pietro Filipi působila od roku 1993. V roce 2019 v ní zbývající podíl koupila skupina C2H podnikatele Michala Mička. Kvůli omezením v době pandemie covidu-19 ale skupina, do které spadala také firma Kara, zkrachovala.

"Zvažovali jsme dva nebo tři směry, kudy se ubírat, nebylo ale úplně v mých silách znovu zásadně a podstatně oživovat Karu a zároveň znovu takřka od základu budovat značku Pietro Filipi. Po dlouhých diskusích jsme postupně docházeli k názoru, že musíme značku svěřit do profesionálních rukou a pokud možno s českým původem," uvedl Zdeněk Rinth, ředitel společnosti Kara, která nyní patří pod skupinu Natland. Právě ta v dražbě pořádané insolvenčním správcem získala ochranné známky značky Pietro Filipi.

 

Právě se děje

Další zprávy