Základní Škoda Octavia už stojí téměř půl milionu. Láká ale i na levnou verzi Tour

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 7. 2019 6:02
Škoda upravila ceníky pro modelový rok 2020. Ten s sebou přináší hned dvě novinky - malé SUV Kamiq a omlazený Superb. Kromě toho by se do konce roku měly objevit i první elektrifikované modely Citigoe iV a plug-in hybridní Superb. Není to však jen o novinkách, řadou změn prošly i stávající modely v čele s Octavií. Ta sice v základní verzi zdražila na necelých 451 tisíc korun, přináší ale i výbavu navíc. Kromě toho se do nabídky bestselleru dostaly i dvě nové akční verze. Změny si projděte v galerii.
Foto: Škoda Auto

Octavia Touring Sport

Druhou novou akční variantou v ceníku Octavie  je provedení Touring Sport. To svým jménem odkazuje na sportovní verzi původní Octavie z 60. let, která se stala základem pro závodní speciál (více si o historii mladoboleslavského bestselleru přečtěte zde).

Současná verze Touring Sport se nabízí rovněž výhradně jako kombi, nečekejte ale motory z RS. Přesto má akční model pod kapotou to nejsilnější z běžné Octavie. To znamená benzinový dvoulitr TSI se 140 kW a naftový dvoulitr TDI se 135 kW. V obou případech jsou všechna kola poháněna přes dvouspojkový automat DSG.

Výbava vozu odpovídá verzi Tour (tedy Ambition a další prvky) doplněné o 17palcová litá kola v černé barvě, sportovní nárazníky, černé detaily karoserie, přední LED světla, sportovní sedadla i volant nebo multimediální systém s osmipalcovou obrazovkou. Za benzinový agregát se platí 699 900 korun, za naftový potom 745 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy