Základní Škoda Octavia už stojí téměř půl milionu. Láká ale i na levnou verzi Tour

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 7. 2019 6:02
Škoda upravila ceníky pro modelový rok 2020. Ten s sebou přináší hned dvě novinky - malé SUV Kamiq a omlazený Superb. Kromě toho by se do konce roku měly objevit i první elektrifikované modely Citigoe iV a plug-in hybridní Superb. Není to však jen o novinkách, řadou změn prošly i stávající modely v čele s Octavií. Ta sice v základní verzi zdražila na necelých 451 tisíc korun, přináší ale i výbavu navíc. Kromě toho se do nabídky bestselleru dostaly i dvě nové akční verze. Změny si projděte v galerii.
Foto: Škoda Auto

Spolu s rozšířením standardní výbavy se zredukoval počet příplatkových paketů. Pro základní model tak již zůstal jen paket Plus, obsahující nově mlhovky, tempomat a zadní parkovací senzory (jde tak o kombinaci prvků z předchozích paketů Plus a Extra). Hodnota výbavy se oproti dřívějšku mírně zvýšila, cena příplatku ale zůstává na úrovni 15 tisíc korun.

Z nabídky dvou vyšších výbav Ambition a Style vypadly (minimálně dočasně), dle ceníku i konfigurátoru, verze 1.6 TDI s pohonem všech kol i s automatem DSG, 1.0 TSI s automatem DSG, 2.0 TSI s automatem DSG a 2.0 TDI o výkonu 110 kW s automatem DSG a pohonem všech kol. Novinkou je naopak dvoulitr TDI se 110 kW, pohonem předních kol a manuální šestistupňovou převodovkou.

Druhý stupeň Ambition pak má oproti dřívějšku navíc dešťový senzor a automatická světla, která si přenáší ze základní linie Active. Cena základní verze 1.0 TSI se zvýšila o tři tisícovky, nově tak liftback stojí od 500 900 korun. U kombi se cena od 532 900 korun neměnila. Co se týká zdražení, je situace stejná i u výbavy Style. Tam je liftback dražší o tři tisícovky a stojí od 560 900 korun, kombi si ponechalo cenu od 592 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy