I manažeři musí šetřit palivo. Škoda Superb do zásuvky jde po krku Passatu i BMW

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 9. 2019 6:02
Škoda minulý týden oznámila ceny svých elektrifikovaných modelů. Vedle bezemisního Citiga to znamená také plug-in hybridní Superb. Ten bude ve střední třídě tak trochu solitérem, protože stejný typ pohonu v neprémiovém balení nabízí zatím jen Volkswagen Passat. Podívejte se do přehledu na manažerské plug-in hybridy, k nimž jsme přidali i klasické hybridní modely.
Foto: Toyota

Toyota Camry - od 920 000 Kč

Systémový výkon (2.5 + elektromotor): 160 kW
Kombinovaná spotřeba: 4,3 l / 100 km
Průměrné emise: 98 g CO2 / km
Cena od: 920 000 Kč

Také Toyota má ve své nabídce manažerský sedan s hybridním pohonným ústrojím. Jde o nejnovější provedení modelu Camry, který se na český trh vrátil po několikaleté přestávce. V zásadě se přitom jeho ústrojí neliší od toho v Lexusu, minimálně mají oba relativně objemný čtyřválec v kombinaci s elektromotorem a k tomu automat eCVT, ovšem Camry má pohon přední nápravy. Toyota pak má v kabině tlačítko EV Mode, které přepne ústrojí do elektrického režimu, který ovšem netrvá tak dlouho jako u plug-in hybridů.

Za 920 tisíc má základní Camry dvouzónovou automatickou klimatizaci, rádio se sedmipalcovým dotykovým displejem, přednárazový systém, upozornění na opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat, bezklíčkové odemykání a startování, potkávací LED světla nebo 17palcová litá kola. Toyota se celkem nabízí ve třech výbavových stupních.

 

Právě se děje

Další zprávy