I manažeři musí šetřit palivo. Škoda Superb do zásuvky jde po krku Passatu i BMW

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 9. 2019 6:02
Škoda minulý týden oznámila ceny svých elektrifikovaných modelů. Vedle bezemisního Citiga to znamená také plug-in hybridní Superb. Ten bude ve střední třídě tak trochu solitérem, protože stejný typ pohonu v neprémiovém balení nabízí zatím jen Volkswagen Passat. Podívejte se do přehledu na manažerské plug-in hybridy, k nimž jsme přidali i klasické hybridní modely.
Foto: Ford

Ford Mondeo Kombi Hybrid - od 946 900 Kč

Systémový výkon (2.0 + elektromotor): 138 kW
Kombinovaná spotřeba: 4,4 l / 100 km
Průměrné emise: 101 g CO2 / km
Cena od: 946 900 Kč

Vedle plug-in hybridů, které umí ujet i několik desítek kilometrů jen na elektřinu, protože ve svých útrobách vozí větší akumulátor s možností dobíjet jej z běžné elektrické sítě, je na českém trhu i několik klasických hybridů. Jejich baterie je menší, na elektřinu umí ujet jen několik kilometrů (automobilky takovou hodnotu ani neuvádějí), ale na druhou stranu elektromotor stále pomáhá snižovat spotřebu a asistuje například při rozjezdech nebo nutnosti rychlého přenosu většího množství síly na kola. I klasické hybridy se tak mohou stát alternativou ke Škodě Superb iV.

Jeden takový má v nabídce Ford, jehož Mondeo Hybrid má standardně karoserii kombi a systémově potom 138 kW. Kombinace benzinového dvoulitru a elektromotoru pohání přední kola přes automat eCVT, přičemž spotřeba je na tak velké auto slušných 4,4 l / 100 km.

K dispozici jsou jen dvě vysoko položené výbavy, což částečně vysvětluje cenu atakující i v základu milion. Výbava Titanium obsahuje automatickou dvouzónovou klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou a navigací, varování před opuštěním jízdního pruhu, tempomat, bezklíčkové odemykání a startování, mlhovky nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy