Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid

Škoda Rapid prošla faceliftem, který poznáte například podle pásku LED denního svícení od druhé výbavy Ambition.

Také u ní stejně jako u Fabie nahradil nový tříválcový motor 1.0 TSI s výkony 70 a 81 kW původní čtyřválcové benzinové turbomotory 1.2 TSI. Slabší verze s výkonem 70 kW se také nově stala základní pohonnou jednotkou, když se tříválec bez turba 1.0 MPI/55 kW už přestal nabízet.

Cena Rapidu i přes tyto změny klesla. Nejlevnější verze 1.0 TSI/70 kW Active nyní stojí 304 900 korun, tedy o deset tisíc méně než dříve motor 1.2 TSI/66 kW. K jejímu standardu přitom patří klimatizace (dříve se na ní připlácelo) a rádio.

Z nabídky zmizela akční verze Trumf, jejíž výbavu nyní téměř přesně kopíruje druhá výbava Ambition. Ta se prodává od 329 900 korun (předchozí Rapid Trumf 1.2 TSI/66 kW stál 335 900 korun).

 

Právě se děje

Další zprávy