Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Foto: Škoda Auto

Octavia

Nabídku Octavie RS rozšířila Škoda o dosud nejsilnější verzi RS 245, kdy číslo na označením modelu udává počet koní, které umí vyvinout benzinový turbomotor motor 2.0 TSI.

Nejsilnější Škoda Octavia všech dob se začne vyrábět na přelomu května a června a dodávky zákazníkům začnou hned poté. Nyní se dá objednávat.

Prodává se od 771 900 korun. Od slabšího RS 230 (cena od 696 900 korun) se liší nejen maximálním výkonem, ale například také tím, že má ve standardu devatenáctipalcová kola, elektricky ovládané sedadlo řidiče nebo diferenciál s elektrohydraulicky ovládanou uzávěrkou. Poslední jmenovaná součástka umožňuje projíždět zatáčky pod plynem vyššími rychlostmi.

Škoda Octavia RS 245 bude k dispozici se základní karosářkou verzí liftback i jako kombík (od 806 900 korun).

 

Právě se děje

Další zprávy