Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Silueta vozu vypadá sportovně.
Silueta vozu vypadá sportovně. | Foto: Vojtěch Marek

Fabia Combi

U Fabie Combi platí podobné změny jako u kratší varianty. Cena nejlevnější verze 1.0 MPI/55 kW zůstává na 271 900 korunách, spotřeba se ale zvýšila o 0,2 l na 4,9 l.

Nejvýhodnější koupí bude akční výbava Trumf s klimatizací a rádiem za 274 900 Kč s motorem 1.0 MPI/55 kW, nebo za 294 900 korun s novým motorem 1.0 TSI/70 kW.

Výbava Scoutline inspirovaná vozy SUV, která se u krátké Fabie nenabízí, zdražila o pět tisíc korun, ale mírně se jí navýšil standard.

Porovnání Škody Fabia Combi 1.0 TSI/70 kW Trumf a 1.0 TSI/81 kW Style s jediným přímým konkurentem, Renaultem Clio Grandtour, si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy