Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Foto: Škoda Auto

Škoda Rapid Spaceback

Podobné změny jako u "dlouhého Rapidu" jsme zaznamenali i u hatchbacku Rapid Speceback, jehož cena je vždy ve srovnatelné verzi o pět tisíc korun nižší. Znamená to, že se nové základní provedení 1.0 TSI/70 kW Active prodává od 299 900 korun. Aktuálně jde o nejdostupnější hatchback nižší střední třídy na českém trhu.

 

Právě se děje

Další zprávy