Škoda poprvé zdražila Kodiaq. Cena Rapidu po modernizaci klesla pod 300 tisíc korun

Ondřej Běhal
19. 4. 2017 6:37
Škoda upravila ceníky nových aut. Poprvé zdražila svůj nejnovější model, až sedmimístné SUV Kodiaq, o které mají Češi enormní zájem a na některé verze se čeká až tři čtvrtě roku. Zvýšily se i ceny Superbu, kde je to ale v některých případech spojeno s obohacením standardní výbavy. "Reagujeme na inflační tlaky," okomentoval pro Aktuálně.cz zvýšení cen těchto modelů šéf prodejní organizace Škody Auto v Česku Luboš Vlček. "Zvýšení cen je přitom nižší než inflace, a u některých modelů naopak došlo ke zvýhodnění," dodává Vlček. Cena se snížila například u modelu Rapid, který se dá po modernizaci pořídit za méně než 300 tisíc korun. Podrobné změny cen u jednotlivých modelů najdete v grafice.

Aktuální ceníky vozů Škoda prodávaných na českém trhu včetně technických diat a možností porovnání s konkurenčními vozy objevíte zde.

Novou fabii jsme testovali na portugalském pobřeží.
Novou fabii jsme testovali na portugalském pobřeží. | Foto: Radek Pecák

Škoda Fabia

Škoda Fabia se dá nově pořídit pouze s tříválcovými motory. Oblíbené čtyřválcové benzinové turbomotory 1.2 TSI ve výkonových verzích 66 a 81 kW byly totiž nahrazeny tříválci 1.0/70 a 81 kW. 

Slabší verze se 70 kW zrychlí z 0 na 100 km/h během 10,6 s, tedy o tři desetiny rychleji než motor 1.2 TSI/66 kW. Zároveň má o 0,3 l nižší spotřebu. Cena se zvýšila o čtyři tisíce korun, takže s akční výbavou Trumf stojí Fabia 1.0 TSI/70 kW 284 900 korun.

Nejlevnější Fabií zůstává 1.0 MPI/44 kW, tedy verze s litrovým tříválcem bez turba. Prodává se od 241 900 korun. Spotřeba tohoto motoru však podle výrobce narostla o 0,2 l na 4,8 l. Až o šest desetin zvedla Škoda laboratorní spotřebu u naftových tříválcových motorů 1.4 TDI.

Ceny se mírně zvýšily u výbavových stupňů Ambition a Style, výrazně u sportovně laděné verze Monte Carlo. Tam ale zároveň došlo k zásadnímu nárůstu výbavy.

 

Právě se děje

Další zprávy