Je Škoda Kamiq nástupcem Yetiho? Projděte si i cenové srovnání s přímou konkurencí

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 6. 2019 6:02
Segment malých SUV rychle roste. Jen za první čtvrtletí letošního roku se v Evropě prodalo 589 tisíc těchto automobilů. Nelze se tak divit, že se tímto směrem vydala i Škoda. Ta v Ženevě představila model Kamiq, který začátkem týdne dostal českou cenovku. Necelých 380 tisíc za základní verzi se může zdát jako poměrně vysoká částka. Jak si však novinka stojí tváří v tvář konkurenci? Podívejte se do galerie, s kým bude muset Kamiq bojovat.
Foto: Škoda Auto

Kamiq vs. Yeti

Zajímavé srovnání nabízí konfrontace Kamiqu se Škodou Yeti. Vůbec první mladoboleslavské SUV sice skončilo v roce 2017, jeho nástupce Karoq však příliš vyrostl - a to zejména do délky. Nabízí se tedy, že až právě Kamiq je přímým nástupcem populárního "sněžného muže".

Hned na začátek je třeba říct, že Kamiq má několik nevýhod. Tou největší, kterou nicméně řeší jen určitá část zákazníků, je absence pohonu všech kol. Yeti tuto možnost měl, a to u benzinových i naftových motorů. Yeti také měl silnější motory, do vozu se montoval i dvoulitr TDI se 125 kW.

Yeti dále nabízel větší množství výbavových stupňů, což ale časem Kamiq může dohnat, a dvě odlišně koncipované verze. Vedle silničního provedení tak existovalo i více "dobrodružné" s označením Outdoor. To se odlišovalo provedením nárazníků i dalšími prvky.

Kamiq na druhou stranu těží z modernější platformy a logicky také modernější techniky včetně bezpečnostních asistentů. Yeti byl pak oproti Kamiqu celkově menší, a to nejen do délky, ale především mezi nápravami, kde měl 2578 mm. To navzdory tomu, že svůj technický základ sdílel s Octavií druhé generace. Kufr v základním uspořádání nabídl zhruba stejné množství místa, po sklopení sedadel byl ale starší model výrazně objemnější.

Rozměrové porovnání Kamiqu a Yeti

Škoda Yeti Škoda Kamiq Rozdíl
Délka: 4222 mm 4241 mm +19 mm
Šířka: 1793 mm 1793 mm +-0 mm
Výška: 1691 mm 1531 mm -160 mm
Rozvor: 2578 mm 2651 mm +73 mm
Kufr (základní): 405 l 400 l -5 l
Kufr (rozšířený): 1760 l 1395 l -365 l
 

Právě se děje

Další zprávy