Nejlevnější kombi v Česku už neobjednáte, Logan MCV končí. Rodinný ideál tak zdražuje

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 10. 2020 6:02
Dacia na konci září odhalila novou generaci modelů Sandero a Logan, v nabídce ale bude chybět jedna z dříve neodmyslitelných karoserií. Kombi Logan MCV totiž nástupce nedostane. Nejlevnější model své kategorie v Česku tak pomalu končí, ani stávající provedení už navíc nejde objednat - doprodávají se jen skladové zásoby. Podívejte se, jaká nejlevnější kombi můžete na českém trhu aktuálně pořídit.
Foto: Ondřej Běhal

Dacia Logan MCV - 204 900 korun

Nejlevnější nové auto v Česku a nejlevnější nové kombi v Česku. Oba primáty patří Dacii Logan MCV s kufrem o objemu 573 až 1518 litrů. Ne ovšem na dlouho, protože nová generace Loganu (více o ní čtěte zde) už s praktickou verzí nepočítá. A jaká je ta nízká cena? 204 900 korun, ovšem pouze s výběrem ze skladových zásob. Do výroby již rumunský vůz zadat nelze (test ojetého kusu čtěte zde).

Pod kapotou nejlevnějšího Loganu je litrový tříválec SCe, to znamená bez přeplňování, o výkonu 54 kW. Manuální převodovka má pět stupňů. Při pohledu na skladbu výbavy Access je pak lehké pochopit nízkou cenu. Na rozdíl od dalších aut tohoto žebříčku nemá Dacia vyjma čtyř airbagů, diod denního svícení, úchytů Isofix a ocelových kol vlastně žádnou extra komfortní či bezpečnostní výbavu. Na druhou stranu i relativně solidně vybavený stupeň Arctica s klimatizací nebo rádiem by dle ceníku byl nejlevnějším novým kombi v Česku.

 

Právě se děje

Další zprávy