Komerční článek - Toto je reklamní sdělení. Aktuálně.cz není jeho autorem a neovlivňuje jeho obsah

Operativní leasing? Máme pro vás fakta!

komerční článek
8. 12. 2017 10:38
V ČR je již každé páté auto na operativní leasing, s kterým je však spojen nejeden mýtus nebo nepřesnost. Máme pro Vás V souvislosti s touto službou, jsou spojené mýty a nepřesnosti, které pomůžeme rozklíčovat.
Foto: Komerční sdělení

Operativní leasing pro všechny

Operativní leasing považován za službu poskytovanou jen pro firmy. To už ale neplatí. Již několik let je snadno dostupný i lidem podnikajícím na živnostenský list nebo soukromým osobám. Ideální je při vyhledávání nabídky volit stránky, kde najdete všechny varianty pohromadě. Společnost Driveto.cz například poskytuje na svých stránkách filtr, díky kterému lze vyhledat nabídku dle potřeb. Například vozy skladem.

Ušetřete náklady

Operativní leasing je pronájem vozidla na konkrétní období. V praxi to znamená, že při pronájmu neplatíte celou hodnotu vozu, ale pouze rozdíl mezi zvýhodněnou pořizovací cenou vozidla a jeho odhadovanou prodejní cenou po ukončení pronájmu. Podle společnosti Driveto.cz, která se zabývá zprostředkováním operativního leasingu, je úspora u vozu střední třídy jako je např. Škoda Octavia či Volkswagen Passat s nájezdem 20 000 km za rok a dobou pronájmu na tři roky až 15 000 Kč bez DPH. U vozů prémiových značek jako je BMW nebo Mercedes-Benz se úspora může pohybovat až v desítkách tisíc.

Foto: Komerční sdělení

Nebojte se vrácení

Častá obava u operativního leasingu je spojena s vysokými náklady při vrácení vozu. Pokud vracíte vůz, který je opotřeben běžným provozem, nemusíte se doplatků obávat. V případě, že by zákazník vracel vůz poškozený natolik, že bude vyžadovat odbornou opravu, je tato oprava hrazena z pojistky a zákazník uhradí jen spoluúčast, která se pohybuje od 2 až 10 % resp. od 2 000 do 10 000 Kč. 

Auto může být vaše

Uživatelé operativního leasingu mají oproti běžnému pořízení vozu i další výhodu. Ve většině případů před ukončením operativního leasingu přijde nájemci dopis s možnostmi, jak dále postupovat. Jednu z nich představuje řádné ukončení pronájmu, samozřejmě bezplatné. Jsou zde však i další varianty, a to forma prodloužení pronájmu, nebo také odkoupení vozu. Pokud se rozhodnete vůz odkoupit, učiníte tak za zvýhodněných podmínek a co víc, budete mít auto, které dobře znáte a víte, že najeté kilometry jsou opravdu reálné.

 

Právě se děje

Další zprávy