Škoda naznačila, jak bude vypadat její první elektromobil. Mohl by se stát nejhezčím modelem značky

Ondřej Běhal
29. 3. 2017 8:00
Škoda Auto ukázala skicu designové studie Vision E, která je předobrazem prvního čistě elektrického modelu značky. Nový elektromobil se začne vyrábět v roce 2020 a design jeho karoserie v sobě kříží prvky kupé a v současnosti velmi populární kategorie SUV, tedy aut, která vypadají jako terénní. Prototyp měří na délku 4,65 metru, je tedy jen o šest centimetrů kratší než sedmimístné SUV Kodiaq. Škoda u něj slibuje dojezd na jedno nabití až 500 kilometrů. Díky dvěma elektromotorům, z nichž každý pohání jednu nápravu, má mít novinka pohon všech kol. Celkový výkon auta dosahuje až 225 kW, výrobce slibuje maximální rychlost 180 km/h. Další fotografie a podrobnosti naleznete uvnitř grafiky.

Ceny, rozměry a podrobné recenze aktuálně prodávaných vozů Škoda včetně možnosti porovnání s konkurencí si můžete prohlédnout zde.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E - příď

Škoda zatím zveřejnila pouze skici, tedy kresby designové studie Vision E. Skutečnou podobu prototypu uvidí jako první návštěvníci autosalonu v čínském Šanghaji (19.-28. dubna).

Čínu automobilka nevybrala pro premiéru Vision E náhodou. Škoda předpokládá, že v roce 2025 budou elektromobily v Číně tvořit třicet procent ze všech prodaných nových osobních aut, zatímco v Evropě to bude "jen" 25 procent.

Číňané navíc milují křížence kupátek a SUV. Speciálně pro čínský trh chystá Škoda Auto například kupé variantu Škody Kodiaq.

 

Právě se děje

Další zprávy