Škoda naznačila, jak bude vypadat její první elektromobil. Mohl by se stát nejhezčím modelem značky

Ondřej Běhal
29. 3. 2017 8:00
Škoda Auto ukázala skicu designové studie Vision E, která je předobrazem prvního čistě elektrického modelu značky. Nový elektromobil se začne vyrábět v roce 2020 a design jeho karoserie v sobě kříží prvky kupé a v současnosti velmi populární kategorie SUV, tedy aut, která vypadají jako terénní. Prototyp měří na délku 4,65 metru, je tedy jen o šest centimetrů kratší než sedmimístné SUV Kodiaq. Škoda u něj slibuje dojezd na jedno nabití až 500 kilometrů. Díky dvěma elektromotorům, z nichž každý pohání jednu nápravu, má mít novinka pohon všech kol. Celkový výkon auta dosahuje až 225 kW, výrobce slibuje maximální rychlost 180 km/h. Další fotografie a podrobnosti naleznete uvnitř grafiky.

Ceny, rozměry a podrobné recenze aktuálně prodávaných vozů Škoda včetně možnosti porovnání s konkurencí si můžete prohlédnout zde.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E - detail

Dlouhé lišty na bocích prototypu Vision E slouží jako blinkry. Pod nimi se skrývají kamery, které suplují zpětná zrcátka.

Automobil je připraven pro částečně autonomní provoz, tedy jízdu bez řidiče. Umí se samočinně pohybovat v kolonách a na některých úsecích dálnic, vyhýbat se, předjíždět, vyhledávat parkovací místa a zcela automaticky do nich zajíždět.

Interiér má mít rovnou podlahu vyrobenou ze dřeva a velkorysý prostor pro všechny čtyři členy posádky i jejich zavazadla. 

Řidič, nebo spíše člověk sedící na místě řidiče, dostane většinu informací o jízdě na takzvaný head-up displej, budou mu tedy promítány přímo do zorného pole.

 

Právě se děje

Další zprávy