Nová Dacia Duster zdražila a přišla o dostupný diesel. I tak je ale pořád hodně levná

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2021 6:02
Dacia na konci června ukázala zmodernizovaný Duster. Oblíbené SUV dostalo kosmetické úpravy exteriéru, několik změn v kabině a také poupravenou nabídku motorů. Teď český dovozce zveřejnil ceník nejlevnějšího modelu ve své kategorii. A tento primát mu i nadále zůstává, přestože oproti dřívějšku rumunský model mírně podražil. O kolik a co dalšího se změnilo, podrobně rozebíráme v galerii.
Foto: Renault Group

Dacia Duster Comfort - od 369 900 Kč

Nejvíce změn se ale událo ve výbavě Comfort. Ta se dodává nejen s tříválcem na benzin i LPG, ale také 96kW čtyřválcem a jediným naftovým agregátem, který se nabízí jak s pohonem předních, tak i všech kol. Litrový motor v této výbavě přijde na nejméně 369 900 korun, o 16 tisíc korun více než u provedení před modernizací. Koneckonců plošně tento stupeň zdražil o zmíněných 16 tisíc, takže třeba nejlevnější čtyřkolka nyní stojí 471 900 korun.

Jenomže za oněch 16 tisíc navíc nabízí výbava Comfort poměrně zajímavou porci extra prvků. V porovnání s Dusterem Comfort před modernizací má již standardně rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, Apple CarPlay i Android Auto a šesti reproduktory, zadní parkovací senzory nebo 16palcová litá kola. K tomu navíc nabízí i manuální klimatizaci, tempomat, elektrické ovládání zadních oken, volant potažený umělou kůží, elektricky nastavitelná a vyhřívaná zrcátka, kliky v barvě karoserie nebo mlhovky. Čtyřkolka ještě přihazuje asistent pro sjíždění svahů.

Z příplatků sice vypadla automatická klimatizace, přibyly ale nové zvýhodněné pakety určené výhradně pro druhý nejdražší Duster. Za kamerový systém sledující okolí vozu a hlídání mrtvého úhlu, což je pro výbavu Comfort novinka, se tak platí 10 tisíc korun, za couvací kameru a navigaci osm tisíc korun (nebo 10 tisíc s rozšířeným mapovým pokrytím) a za středovou loketní opěrku s úložným prostorem, bederní opěrku pro řidiče a dva USB porty pro zadní sedadla dohromady 4500 korun. K tomu nechybí možnost připlatit si za metalízu, rezervu (pro diesel jen dojezdová) nebo šest tisíc za vyhřívaná přední sedadla.

 

Právě se děje

Další zprávy