Nová Dacia Duster zdražila a přišla o dostupný diesel. I tak je ale pořád hodně levná

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2021 6:02
Dacia na konci června ukázala zmodernizovaný Duster. Oblíbené SUV dostalo kosmetické úpravy exteriéru, několik změn v kabině a také poupravenou nabídku motorů. Teď český dovozce zveřejnil ceník nejlevnějšího modelu ve své kategorii. A tento primát mu i nadále zůstává, přestože oproti dřívějšku rumunský model mírně podražil. O kolik a co dalšího se změnilo, podrobně rozebíráme v galerii.
Foto: Renault Group

Dacia Duster Essential - od 336 900 Kč

A tak pro trochu náročnější zákazníky vlastně Duster dává smysl až od druhé výbavy Essential. Ta oproti minulému provedení přišla o 70kW naftový motor, a nabízí se tak jen s litrovým tříválcem, respektive jeho variantou spalující LPG. Cena je oproti srovnatelnému předchozímu modelu vyšší o pět tisíc, takže s litrovým motorem stojí SUV 336 900 korun. LPG stojí navíc poměrně přijatelných 10 tisíc korun, přičemž připomeňme, že jde o tovární přestavbu s plnou zárukou.

Výbava obsahuje navíc rádio se čtyřmi reproduktory, Bluetooth, multifunkční volant, který je navíc možné nastavovat výškově i podélně, zadní dělená opěradla, výškově stavitelné sedadlo řidiče, 16palcová ocelová kola s kryty nebo černé střešní ližiny.

Také se v této verzi otevírá cesta k příplatkům - klimatizace stojí 15 tisíc korun, mlhovky 3500 korun, metalíza 13 900 korun a rezerva čtyři tisícovky.

 

Právě se děje

Další zprávy