Nová Dacia Duster zdražila a přišla o dostupný diesel. I tak je ale pořád hodně levná

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 8. 2021 6:02
Dacia na konci června ukázala zmodernizovaný Duster. Oblíbené SUV dostalo kosmetické úpravy exteriéru, několik změn v kabině a také poupravenou nabídku motorů. Teď český dovozce zveřejnil ceník nejlevnějšího modelu ve své kategorii. A tento primát mu i nadále zůstává, přestože oproti dřívějšku rumunský model mírně podražil. O kolik a co dalšího se změnilo, podrobně rozebíráme v galerii.
Foto: Renault Group

Dacia Duster Access - od 284 900 Kč

Základní Duster se nadále jmenuje Access a je dostupný jen s 67kW litrovým tříválcem. Mírně však stoupla jeho cena na 284 900 korun, což je o pět tisíc víc než před modernizací. Stále jde ale o nejlevnější SUV na českém trhu.

Do výbavy tedy přibyla zmíněná diodová potkávací světla, jinak jde ale vysloveně o holátko, které má šest airbagů, elektrická přední okna, dálkové centrální zamykání, přípravu pro rádio, automatická světla, manuálně nastavitelná zrcátka nebo 16palcová ocelová kola. Nárazníky jsou lakované v barvě karoserie, kliky dveří a zpětná zrcátka nikoliv. Za originální rádio nebo klimatizaci si ani nepřiplatíte, vlastně jedinou volitelnou výbavou je rezerva za čtyři tisíce korun.

 

Právě se děje

Další zprávy