U těchto automobilek se originalita nenosí. 25 případů, kdy mají odlišná auta stejné jméno

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 11. 2017 7:34
Jak se vymýšlejí jména automobilů? U některých značek je tvoří počítač, někde odkazují na určitě geografické místo a jinde zase připomínají slavnou osobnost z historie firmy. Jsou ale i případy, kdy výrobcům došly nápady a již někdy použité jméno se objeví znovu. V lepším případě jde o duplikování v rámci automobilky, v tom horším nesou stejné jméno naprosto rozdílné modely konkurenčních výrobců. V následující grafice najdete 25 příkladů situací, v nichž výrobci při výběru jména svého vozu nebyli příliš originální.

Na přehled nových automobilů na českém trhu se podívejte pod tímto odkazem.

Foto: Výrobci

Honda City

Honda City byla svého času označována za nejškaredší sedan na českém trhu. Zadní část totiž designéři nevzhledně naroubovali na zbytek karosérie, šlo přitom již o čtvrtou generaci modelu ze začátku století. Podruhé pak dostala karosérii sedan, s níž jako první přišlo třetí pokračování, odvozené pro změnu od Civicu.

Foto: Výrobci

Honda City

Aktuální šestá generace vozu už se v Evropě nenabízí, technicky je pak spřízněná s Hondou Jazz nebo HR-V.

Foto: Výrobci

Honda City

Takto vypadala vůbec první generace Hondy City, šlo o miniauto prodávané v Japonsku nejen jako hatchback, ale také jako kabriolet. Legendární jsou odvozené sportovní varianty. A nepletete se, jde skutečně o stejné auto jako v případě Hondy Jazz.

Foto: Výrobci

Fiat City

Jméno City se ale objevilo i u konkurenčního výrobce. V osmdesátých letech se tak jmenoval malý pickup od Fiatu určený pro některé jihoamerické trhy.

 

Právě se děje

Další zprávy